Bedrijf

Avasco Industries NV ontwerpt en produceert sinds 1969 metalen opbergsystemen voor huishoudelijke, industriële, kantoor- en bibliotheek-toepassingen.
De ultramoderne productiesites (+/-35.000 m²) zijn gevestigd in Diksmuide (België).

In 2001 werd Avasco opgenomen in de groep Vergalle, die hoogwaardige staalbobijnen op maat versnijdt tot plaat-en bandstaal.  Deze integraties betekende voor Avasco de aanzet  tot het continu investeren in de allernieuwste machines en hoogopgeleid personeel. 

Op vandaag beschikt Avasco Industries wellicht over het modernste machinepark in Europa op gebied van metaalverwerking.

Avasco Subcontracting, is één van de vier divisies van Avasco Industries NV. Naast de productie van rekken kwam hoe langer hoe meer de vraag om ook andere metalen onderdelen te produceren in toelevering. Vanuit deze achtergrond ontstond in 2003 Avasco Subcontracting.

Intussen zijn wij in toelevering actief op de Europese markt. Avasco Subcontracting heeft grote ambities en wil een onmisbare partner worden in de toeleveringswereld. Onze specialiteit is plaatbewerking : ponsen, laseren, plooien, persen,… in staal, inox en aluminium.

Er werd de laatste jaren sterk geïnvesteerd in het machinepark zoals persen tot 400 ton; een automatische buigautomaat, een plooibank met robot.

Evenzeer werd de engineeringsafdeling uitgebreid met bekwame mensen, teneinde nog meer het accent te kunnen leggen op onze missie “Innovation through metal sheet processing !”